Banner   

Topics:  Fotografi    Rejseliv    Lidt af hvert    Teknikhjørnet    Scrapbogen    Pulterkammeret    Site Map    


Indhold:

-Overordnede-
Rejseliv

-Sideordnede-
USVI 2017 - Centennial
Atlanta
St. Thomas 1
St. Thomas 2
Chrystal Palace
Fort Christian (1)
Fort Christian (2)
Fort Christian (3)
Frenchtown
St. John (1)
St. John (2)
St. John (3)
Skoleskibet (1)
Skoleskibet (2)
Skoleskibet (3)
Transfer Day (1)
Transfer Day (2)
Transfer Day (3)
St. Croix (1)
St. Croix (2)
Christiansted (1)
Christiansted (2)
Skoleskibet (4)
Gallamiddag
A picnic
La Grange (1)
La Grange (2)
St. Croix (3)
Last day

USVI (Vestindien) 2017.

Glimt fra fejringen af øernes første 100 år som Amerikansk territorium.

En skøn, men ret så dyr tur til øerne for fjerde gang.

Som bekendt så solgte Danmark de Dansk Vestindiske Øer til Amerika i 1917. Overdragelsen fandt sted fredag d. 31. marts 1917 og markerede afslutningen på ca. 250 års dansk kolonistyre i Caribien.

Checken

Danmark havde faktisk forsøgt adskillige gange gennem årtier at få afsat øerne, men parterne kunne ikke blive enige. En folkeafstemning i 1902 i rigsdagen (som det hed dengang) underkendte lige netop salget. Det medførte at man fra dansk side forsøgte at bedre de usædvanligt dårlige levevilkår for den lokale befolkning, men uden den store succes. I 1917 (under 1. verdenskrig) steg øernes værdi for USA, idet man jo ikke kunne vide, om tyskerne ville besætte Danmark og dermed også ville vinde kontrol over øerne. Siden man fra tysk side efter den Amerikansk/Mexicanske krig 1846-1848 havde været villig til at støtte Mexico med evt. tilbageerobre de af USA overtagne områder New Mexico, Texas og Arizona, var forholdet Tyskland/USA mildt sagt dårligt.

Derfor kunne Danmark opnå en ganske høj pris (25mill dollars i guld) for øerne og undgå, at USA simpelthen besatte dem. Man kan så hævde, at det var en billig og nem måde for danskerne at afvikle sin Caribiske koloni på, især da ingen af de mange penge kom vestinderne til gode. Der er da også stadig en vis bitterhed at spore over, af Amerika ikke vil give vestinderne fuld ligeret; det vil sige at gøre USVI til en amerikansk stat med de rettigheder, det ville medføre. Øerne er stadig "kun" et territorie.

Badge Flag

'De Lyse Sider' senest opdateret: Sun Jun 2 14:47:00 2024