Banner   

Topics:  Fotografi    Rejseliv    Lidt af hvert    Teknikhjørnet    Scrapbogen    Pulterkammeret    Site Map    


Indhold:

-Overordnede-
Skoletid

-Sideordnede-
Tåstrup Realskole

-Underordnede-
TR 50år - Billeder 1
TR 50år - Billeder 2
++++++++++
TR 45år - Billeder 1
TR 45år - Billeder 2
TR 45år - Billeder 3

Senere i Tåstrup Realskole

Det sidste år før gymnasiet foregik i Tåstrup Realskole. Og det var en ganske anden kop te! Her kom jeg ind i en klasse med et enestående sammenhold. Det var en fantastisk omvæltning.

Klassens tidligere Østrigstur

Et eksempel på dette var, at da man straks efter skoleårets start afholdt en "Østrigsaften" for at vise billeder og fortælle historier fra en klassetur til Østrig (det må have været i sommeren 1963), så var det ganske naturligt, at jeg også deltog - selv om denne tur altså havde fundet sted før jeg kom som ny i klassen.

Skolekomedien "Du kan ikke ta' det med dig"

Årets skolekomedie - det må ha' været i vinteren 63/64 - var det uopslidelige stykke "Du kan ikke ta' det med dig". Jeg husker ikke historien, men det var vist en komedie, der kunne opføres af folk med et beskedent skuespillertalent, som var morsomt, men alligevel med en moral om de materielle goder, som man jo altså ikke kan ta' med sig herfra - og som derfor måske ikke er det vigtigste i livet. Det væsentlige var det faktum, at jeg deltog med en mindre - men ikke ganske replikløs - rolle i den.
Håndboldkamp

En håndboldkamp mellem lærere og elever i ældste (min) klasse. Da jeg aldrig har været meget til boldspil, så påtog jeg mig her fotografens rolle. Præcist hvad anledningen til kampen var, husker jeg ikke, men det var et led i en eller anden festlighed på skolen.Sidste skoledag

Her var temaet "Robin Hood og hans tapre svende". Lærerne var så tydeligvis henvist til de mindre ærefulde rolle som sheriffen og dennes folk. Der var således ingen lagkager denne gang.

Til gengæld havde vi en vogn med rigtige pruheste! Det var mere end kunne mønstre, da vi senere skulle på den obligatoriske drikkerunde som nybagte studenter - mere om det på næste side.

Gensyn aug. 1988

Den formelle anledning - ud over festligt samvær - var at vores gamle klasselærer skulle gå på pension. Han var i mellemtiden avanceret til leder af skolen.

Her måtte jeg (vi) med vemod konstatere, at den gamle bygning, hvori vores hjemmeklasse havde været, var revet ned og erstattet af et nyere (uden tvivl mere hensigtsmæssigt) byggeri. Men det rummede jo altså ikke minderne fra dengang.


Jeg nævnte tidligere, at klassen i Tåstrup var præget af et godt kammeratskab og en virkelig god atmosfære. Det blev faktisk yderligere bekræftet ved denne lejlighed ganske mange år efter. For vores gamle klasselærer (ham med pensionen) var vores klasse den første han som ung lærer på en ret konservativ skole skulle føre op til afgangseksamen. Nu kan man så sige, at en sådan klasse sikkert altid vil stå for en lærer som noget særligt, men selv om man trækker en del fra på denne konto, så var det alligevel vores klasse der selv set i lyset af de efterfølgende årgange fremstod som en klasse med et ekstra godt sammenhold og en god stemning, både i den daglige skoledag og i de festlige stunder ved siden af.

Så min oplevelse dengang af, at her var der noget ganske særligt, var altså ikke helt ved siden af.


Gensyn juni 2009

 
En dag kom et 'snail-mail' brev om et påtænkt genyn - et 45 års realklassejubilæum! Intet mindre.

Så det holder altså stadig.

Nu havde der faktsk været en sammenkomst i efteråret 2004, men den deltog jeg ikke i; antagelig på grund af en (tilsigtet? - nej, det tror jeg nu ikke) fejl i navnelisten.

Nu mødtes de fleste af os så igen i juni 2009. De interesserede kan kikke med på billedsiderne.

Gensyn august 2014

 
En dag kom en e-mail om et påtænkt genyn - et 50 års realklassejubilæum! Intet mindre.

Så det holder altså stadig.

Nu havde der faktsk været en sammenkomst i efteråret 2004, men den deltog jeg ikke i; antagelig på grund af en (tilsigtet? - nej, det tror jeg nu ikke) fejl i navnelisten.

Nu mødtes de fleste af os så igen i august 2014. De interesserede kan kikke med på billedsiderne.

'De Lyse Sider' senest opdateret: Wed Nov 15 11:21:51 2023