Banner   

Topics:  Fotografi    Rejseliv    Lidt af hvert    Teknikhjørnet    Scrapbogen    Pulterkammeret    Site Map    


Indhold:

-Overordnede-
Skoletid

-Sideordnede-
Rødovre Statsskole

-Underordnede-
RG 50år - Billedkoncert
RG 50år - Åbent hus
++++++++++
3C årgang 1967 (1)
3C årgang 1967 (2)

Gymnasietiden i Rødovre

Dagligdagen

Faktisk husker jeg den som lidt farveløs og bleg - der skete ikke rigtig noget, der efterlod sig dybe uudslettelige indtryk i hukommelsen - eller har jeg fortrængt det?


Nogen - jeg husker ikke længere hvem - tog nogle billeder af de mere markante skikkelser i galleriet af lærere og at enkelt vue ud over klassen. Mig var det ikke, eftersom jeg er med på det ene af billederne.

Lejrskole Sønderjylland (var det Rønshoved?)

Billederne fra vores lejskoletur til Rønshoved Højskole (jo - det var det vist) med diverse udflugter i grænselandet har jeg derimod selv taget. Det er jo den sikreste måde at undgå selv at komme med på billederne på. Nå - ja, det lykkedes jo altså ikke helt at undgå at komme ind foran kameraet i et enkelt tilfælde!

Burnham, England 1965?

Også i gymnasietiden var vi på en klassetur til England, nærmere betegnet i en lille by ved navn Burnham ca. 200 km sydvest for Bristol på den Engelse vestkyst. På vejen hertil havde vi dog et par dage i London.


I Burnham var der ligeledes tale om privat inkvartering, men hvordan forbindelsen var til værtsfamilierne, og hvordan aftalen om vores ophold var kommet i stand, kan jeg ikke huske - måske har jeg aldrig vidst det. Jeg erindrer heller ikke noget om, at opholdet var baseret på udveksling; eller også blev de engelske unge menneskers ophold i Danmark bare af uforklarlige årsager ikke til noget.

Den familie, jeg boede hos, havde en søn, der var en yngre end jeg. Så i forhold til Nottingham nogle år tidligere, var det nu mig, der var den 'voksne'. Der kom bl.a. til udtryk på den måde, at jeg kunne gå på den lokale pub og få en pint, det måtte familiens søn ikke! Faktisk var jeg i nogen grad mere på bølgelængde med forældrene end med sønnen.

Ellers husker jeg af uransagelig grunde mest, at det blev bemærket, at Inge (en klassekammerat) sov med tæerne uden for dynen - eller tæppet! Jamen det er dog de særeste ting, der bliver hængende. At stikke tæerne udenfor tæppet ansås åbenbart for en meget ekstrem adfærd i datidens England.

Jeg forsøgte senere at holde forbindelsen ved lige til den unge mand, hvis familie så gæstfrit have lagt hjem til, ved at skrive (det var jo før e-mail og den slags), men hørte aldrig noget, så det gled ud. Han har måske gjort stor karriere i Engelsk erhvervsliv - hvem ved...

Sidste skoledag

Temaet var her et sørgetog, der skulle foregive en sorg over nu at sige farvel til skoletiden. Der er nok korrekt på den måde, at glæden over at slippe for skoletilværelsens undertiden noget trædemølleagtige atmosfære var blandet med usikkerhed overfor, hvad der nu ventede udenfor skoleporten.

Så vidt jeg husker var der ingen karamelkastning til de 'små' elever her (og heller ikke smøger og bajere blev kastet i grams - selv om det nok for smøgernes vedkommende ikke villa ha' været helt så politisk ukorrekt som i dag)! I øvrigt var skolens byginger kun i en etage, så der var ikke nogen ophøjede steder at kast noget ned fra.

 

Rødovre Gymnasium (tidl. Rødovre Statsskole) fyldte 50 i oktober 2008.

- Gensynet, der ikke blev til noget

I september 2007 var vi en fire - fem stykker, der på initiativ af en gammel klassekammerat samledes til festen for gamle elever på skolen. Anledningen var, at vi faktisk i 2007 havde 40 års studenterjubilæum.

Spørgsmålet var så, om vi skulle gentage forsøget i 2008, hvor skolen også fejrede sit 50års jubilæum. Det lykkedes imidlertid ikke denne gang at få samlet tropperne, så jeg bestemte mig til at ta' ud til skolens åbne hus lørdag d. 4. oktober 2008, medbringe fotogrej og så se, om det skulle være muligt at få nogle skud i kassen fra dagen.

Resultatet kan ses her og her.

'De Lyse Sider' senest opdateret: Fri Sep 23 15:28:25 2022