Banner   

Topics:  Fotografi    Rejseliv    Lidt af hvert    Teknikhjørnet    Scrapbogen    Pulterkammeret    Site Map    


Indhold:

-Overordnede-
Pulterkammeret

-Sideordnede-
Talknusere
Modeltog
Goertz kamera
Kodak Retina I
Taunus 17M
Gl. lommeure
En krigsmedalje
Gl. Nivellérinstrument

En af vores biler

 
Den første af familiens biler, jeg kunne køre i.

Ikke bare modellen altså...

Taunus 17M - 1960

Hvis beskrivelserne på nettet af denne model er korrekte, så må det være en 1960 årgang. Om bilen blev anskaffet som ny husker jeg ikke. Men vi havde den på et tidspunkt, hvor jeg havde erhvervet kørekort; noget der ikke kan være sket før efteråret '64.

Antagelig en af de første Europæiske "flydere" med masser af chrom, blød affjedring og tre-trins ratgear. Alt det forchromede gik man jo siden bort fra. Det rustede jo, bare det regnede i Malmø.

Nu var det jo ingenlunde familiens første køretøj, men alligevel må en status som bilejer have været tilstrækkeligt bemærkelsesværdigt til også at anskaffe en Tekno-model af køretøjet, oven i købet i de rigtige farver.

Her ses originalen parkeret ved vores daværende sommerhus i Rørvig.

 
Det var dengang der var rigtige sommerhuse til. Petroleumslamper, lokum og vand, der skulle hentes fra en hane ude ved vejen. Ikke noget med telefon eller TV her! At husmoderen måske ikke altid kunne mærke meget til ferie, tænke man ikke så meget over. Det kunne især knibe, når fjerne onkler og tanter, som vi ellers ikke så meget til, sådan helt "tilfældigt" lagde vejen forbi ved frokost- eller kaffetid.

'De Lyse Sider' senest opdateret: Wed Nov 15 11:21:51 2023